Amningspsyko(s)

Ytterligare en veckas studier avklarade och jag ligger fortfarande någorlunda i fas. Hade seminarium idag, något av det värsta jag vet egentligen, men det här var intressant! Lagar och författningar inom ämnena kvinnor och barn. Barndelen var helt okej, men kvinnodelen leddes av en mycket märklig tant. När vi låg inne på BB mötte vi flera amningsnazis, (säkert på grund av att vi hamnade på en amningsavdelning). Men idag satt jag öga mot öga med AmningsHitler själv. Hon började med att rätta tjejen som skulle berätta om amning - "Diar! Barnet DIAR!" Hela seminariegruppen blev helt spak. Vafan spelar det för roll om man säger "diar" eller "ammar", huvudsaken äv väl att det bli en diskussion i gruppen?! Sen lyckades hon få påståendet att "kvinnor som ammar samt deras barn har mindre risk att få cancer" till att låta som att "om man inte ammar ger man sitt barn cancer". Ganska stor skillnad... Man skulle göra precis ALLT för att kunna amma, pappans enda uppgift var att mamman skulle kunna amma, föräldraledigheten är till för att mamman ska kunna amma.

För övrigt upplyste hon om att alla som är allergiska eller intoleranta mot mjölk/ laktos i det här landet det på grund av välling. Dagen-efter-piller är förkastliga - man kan använda sig av säkra perioder istället (!?). Hade jag haft den här tanten som barnmorska hade jag inte bara bytt inom samma MVC, jag hade flyttat till en annan stadsdel.


Kommentarer
Postat av: Nina

hah ja hade definitivt flytt jag med! usch hon låter inte som en trevlig människa, alls!!



råttor?? fyy fasen. förstår att ni inte vill dela lägenhet med dem. usch! tur att ni inte hann flytta in där å upptäcka det då liksom.. =/ haha kan tänka mej att du känner dig rik som ett troll ;) men då blev alla nöjda å glada ändå. ja menar din bror är nöjd, nico är nöjd å du med =) heh..



å hammarbysjöstad är ju urfint den här årstiden. nu i helgen ska det ju bli jätte bra väder. bara suga åt sig all energi man får då =)



vi ska besöka familjen, käka familjemiddag, kolla fotboll å gå på kalas. det som väntar. va ska ni hitta på?



glad påsk! :D

2009-04-09 @ 21:36:18
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Therese och Henry

Jisses! Vilken Hitler! Fy sjutton... tur man inte stötte på henne när amningen strulade som mest, då hade man nog krypt under en sten och aldrig kommit fram igen.. hu!



Hihi, ja han växer som sjutton H! Ligger en bra bit över medel. Hur gick det med lägenheten förresten? Tog ni den?



Hoppas ni får en trevlig påskhelg!



Kramar T och H

2009-04-10 @ 19:28:48
URL: http://www.minunderbaravarld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0