Minst en mil!

Varje morgon när jag vaknar är det alltid samma sak... Tänker att "IKVÄLL ska jag gå och lägga mig samtidigt som Nicolás". Men varje kväll slutar med att jag fastnar framför TV/dator och inte alls går och lägger mig. Så även denna afton... Eller kanske inte, förutsättningarna är ganska bra. Melodifestivalen på SVT får alla andra kanaler att lägga sig platt och erbjuda riktig sunk- TV fram tills 21.35 då de drar igång med långfilm. Borde kanske plugga lite, men är alldeles för trött i huvudet...

Gick världens längsta promenad idag. Gick och gick och gick tills jag kom till Fridhemsplan och satte mig på bussen. Finns inte en chans att jag går över Västerbron. Sist jag gjorde det var en nyårsafton för fyra år sedan och mina skor var inte gjorda för den utflykten. Däremot älskar jag att åka buss över den, särskilt när det är mörkt ute, då tycker jag om Stockholm. Gnällde massa över min långa promenad för sambon och mätte upp den på eniro.se. Det blev hela 6 km... Vilken tant jag är, var helt säker på att det var minst en mil. Pinsamt!

Min första tand


Photoshop

Kommer ihåg när vi fick den första hemdatorn... Hela familjen slogs om att få sitta där och spela patiens eller ms röj. Pappa hade Larry och Prince, men Larry var lite för svårt. Jag var inte helt hundra på engelska när jag var åtta år... Jag älskade Power Point och gjorde önskelistor som animerade presentationer. Det var lite svårt, man hade ju inte så stort utbud av ClipArt, men en skölpadda fanns det i alla fall.

Sedan dess har det hänt en hel del och Photoshop har jag missat helt. Har skaffat det nu och håller på att slita mitt hår. I min värld ska det gå att lära sig själv bara genom att trycka på allt tills man kommer på nåt nytt, eller det helt enkelt blir rätt. Learning by doing! Men jag ger upp och erkänner mig besegrad. Ska kolla moderskeppet.se så fort tillfälle ges.

Sambon förselog att jag skulle göra Nico till en eldssprutande drake på en bild och jag gjorde ett försök...



(Tur att man har sån självdistans att man inte skäms för att lägga upp ett sånt skandalförsök)


Blev så jävla arg efter ett tag så jag stal en eld från nätet istället...


Ganska rund och go'



Vi satt och åt middag idag och sambon blev nästan chockad när han såg den fina valken på bebisens arm. Vi ska på 5- månaderskontroll om två veckor och det ska bli jättekul att se hur mycket han väger. Att sticka honom med nålar i benen känns inte lika lockande!



Hämtade ut den nya ersättningen på apoteket idag. Den smakade också rätt illa, men är det precis rätt temperatur så går han med på att dricka den. Det stod att barn över fyra månader skulle äta fyra gånger/ dag... Det har aldrig hänt här! Det stod även att de skulle dricka 230 ml, vilket inte heller har inträffat. Fast det kanske hänger ihop. Funderar på att inte ge honom mat varje gång han börjar kinka, utan försöka hålla upp lite mellan målen. Då kanske han äter mer varje gång istället och behöver inte äta/ vakna så ofta på nätterna heller. Han är ju så söt när han sover...

Allergisk mot sin far

Har äntligen fått äta. Det blev kött och klyftpotatis, en lätt lunch... Både jag och sambon älskar bearnaisesås, men jag fick nöja mig med ketchup på grund av äggulan. Kan bara inte äta utan något såsigt. Efter maten pussade sambon på bebisen och då fick han massa utslag (kul att vara allergisk mot sin pappa). Då tänkte vi att det kanske var äggen han reagerar mot och smetade på lite majonäs på hans arm. Och mycket riktigt, några minuter senare hade han fått en vit prick med rodnad runt.

Nu hoppas jag att det bara är äggen han är allergisk mot, får se efter utredningen. Fick i alla fall hem receptet på Nutramigen som vi ska hämta ut. Vore kalas om han tycker bättre om den ersättningen, men det ser inte lovande ut.

Turkisk peppar

Inte så smart att äta Turkisk peppar till middag igår. Var vrålhungrig alla gånger jag väcktes under natten, men det var bara att stå ut. Förr i tiden hade jag lätt kunnat hoppa en måltid, nu blir jag helt knäpp... Särskilt frukost, den är min heligaste. Inbillar mig att den hjälper mot sömnbrist.

Morfar

Tillbaka från IKEA. Barnvaktandet hade gått sådär. Pappa hade först tagit ut honom på en promenad eftersom han själv tycker om att gå. Hemma igen hade Nico sovit kvar i vagnen i 20 minuter, sen vaknat och under en timme tjurat och vägrat äta. Till slut blev han (bebisen) så arg att det enda som hjälpte var att gå ut en gång till. Men pappa tyckte att det hade gått finfint och ville gärna göra om det. Tur att han är det första barnbarnet, folk har lite mer tålamod då...

Från IKEA fick vi med oss hälften av vår lista i alla fall. Plus dubbelt så mycket som vi kom på att vi behövde när vi var där. Som vanligt, med andra ord...

IKEA

Idag ska min pappa vara barnvakt ett tag på dagen, ska bli skönt! Jag och sambon som bara har skola till klockan 12 tänkte hitta på något roligt som vi inte hinner eller kan annars. Kollade vad det gick på bio såhär vid lunchtid... Inget vi ville se. I brist på fantasi ska vi nu till IKEA. Vi behöver inte så mycket, mest småplock, men ska bli skönt att gå där utan bebisen. Sista gågen var annars skräckens besök.

Jag gillar verkligen IKEA, men när jag satt i min IKEA- soffa en dag och kollade mig omkring insåg jag att ALLT var därifrån. Det är ju inte okej! Nu fick vi en BRIO- barnmatstol i julklapp och den lyser upp hela hemmet. När vi flyttar nästa gång ska vi köpa en ny soffa, och den ska inte vara från IKEA. Säng däremot blir lite värre, IKEA har väldigt bra sängar. Men man får väl ta det med babysteps.

Spontanitet...

Sitter och multi taskar - kollar på Familjen Annorlunda och bloggar samtidigt. Jag förstår inte hur man kan hinna så lite på dagarna. Hur ska jag hinna plugga också?

Tycker det är lite jobbigt, det här med vänner. Vill verkligen inte bli en sån som tappar kontakten med alla bara för att man skaffar barn, men det verkar lättare sagt än gjort. Tycker att jag ringer och ringer, men så mycket mer än det blir det inte. Ingen av mina vänner har barn, alla pluggar eller jobbar på dagtid och deras fritid börjar när våra kvällsrutiner sätter igång. I helgen ringde en kompis och sa att jag var jättevälkommen hem till henne, det skulle ätas middag och drickas lite vin. Lät ju hemskt trevligt, men klockan var nästan åtta. Det går ju inte, tyvärr måste jag ha lite mer tid att planera och förbereda. All spontanitet är bortblåst...

5- och 8- åriga barnvakter

Såhär ser jag ut när jag leker med mamma





Såhär ser jag ut när jag leker med min moster och morbror


Du vet hur det är när man har fest...

Vilken dag! Har varit fruktansvärt trött, så snöovädret var välkommet, känner mig inte lika lat om jag struntar i att gå ut om det är sånt väder. Synd bara att vi egentligen har babysim... Men jag orkar verkligen inte idag!



Gick och lade mig alldeles för sent igår, men det var inte helt och hållet mitt fel. Några mindre intelligenta pulver hade en fest i festlokalen. Det kan man visst få ha, ända tills den tillåtna tiden ett. Och i vanliga fall brukar jag inte störa mig särskilt mycket, men det här var inte okej. De hoppade och ylade i kör. Vi bor en bra bit ifrån lokalen, men man hörde vartenda stamp. Vid midnatt fick sambon nog (är lite mer ljudkänslig än jag) och gick upp för att säga till. Fick höra att flera grannar klagat, men att man "får hålla på" till ett och att "du vet hur det är när man har fest". I avtalet som de måste skriva på för att få hyra lokalen står det klart och tydligt att man inte får störa, även om man får ha fest till klockan ett. Det är skillnad på fest och störning!

På tisdag har vi  föreningsmöte, vilket ska bli intressant...

Hotmail, med betoning på hot

Jag och min mamma har aldrig haft någon vidare bra relation. Det finns i princip två, tre stycken som överhuvudtaget kan förstå det hela. "Men hon är ju så trevlig", "Nu överdriver du nog" är kommentarer jag ständigt fått när jag pratat om det. Mitt wake up call blev när jag fick ett hot- mail (jag skrattar lika mycket åt det varje gång) och lät sambon titta på det. Han förstod ingenting. "Skulle jag någonsin kunna förlåta henne för de hemskheter hon skrivit" blev hans fråga. Jag förstod inte riktigt vad han menade, precis de här sakerna hade jag fått höra hur många gånger som helst, det var ju inga konstigheter. Eller, konstigt är det ju, men inte ovanligt!

Men nu är det nog! Jag är för bra för att få höra såna saker om mig, det är helt oförtjänt. Hon drar till med så låga argument och blandar in massa andra familjemedlemmar, särskilt Nico. Hon må vara manodepressiv och ha ADHD och femton andra diagnoser, men jag orkar inte med det just nu, jag måste koncentrera mig på mig själv, min son och min sambo. Jag och sambon är två utmattade vrak och lillkillen ett litet tandmonster, det räcker. 


Och det fortsätter...

Hur är det möjligt? Hur kan man ge ifrån sig ett sånt ljud i flera dygn? Det låter ungefär lika trevlig som en borr som borrar i någon lägenhet bort. Hur länge ska det hålla på? Det hår jag inte tappat på grund av amningen sliter jag snart av.

Nu har han äntligen somnat, det tog över en timme. Hela timmen har han gett ifrån sig ljudet. Nu ska jag skynda mig att göra iordning en kopp kaffe och plocka undan lite, kanske till och med slänga in en tvätt.

Vår son - rikskändis



Senaste dagarna han han bara gnällt, gnytt och skrikit. Då känns det skönt att se honom skratta på Aftonbladets förstasida som veckans mest sedda klipp.

Mina öron trillar snart av

Snart stoppar jag in lurarna i öronen så jag slipper höra allt förbannat skrik och gnäll. Igår gnällde han hela dagen. Oftast är ju ingen dag den andra lik, så jag hade lite hopp för idag. Vi kom hem från promenaden klockan 12. Sedan dess har han sovit i 30 minuter, ätit i 15 och resten bara gnällt! Jag förstår att han har det jättejobbigt med att tänderna ska upp, men man kunde väl fått åtminstonde en veckas vila mellan koliken och tänderna.


Vad kan jag göra, vad kan jag gööööra!?

Det är fruktansvärt lätt att tiden och dagarna bara flyger iväg när man går hemma med ett litet barn. Har jag ett uppdrag en dag är det bara det som hinns med. Därför måste jag nog sätta upp lite mål för det här året;

Göra och klara farmakologitentan
Ta de sista 15 hp för tredje terminen
Fylla 25 och ställa till med ett kalas
Lära mig fota "fina bilder"
Lära mig lite Photoshop
Åka till Göteborg och hälsa på mormor
Åka till skåne och hälsa på morfar och farmor och farfar
Komma igång med träningen, komma i ALLA mina gamla kläder


Lite mer långsiktiga mål;

Springa ett maraton
Lära mig spanska
Flytta
Köpa ny säng
Köpa ny soffa
Åka till Uruguay och hälsa på Sebs släkt


Backe upp och backe ner

Idag var det jag som fick sovmorgon! Blev väckt halv nio av en grinig bebis som inte ville äta sin ersättning. 45 minuter senare var det min tur att äta frukost, men ungen var lika grinig då, trots att han fått äta och powernappa i minst en halvtimme. Fick kasta i mig frukosten och mata honom igen...fortfarande lika grinig...

Men eftersom jag fått sovmorgon var jag inte lika trött som jag brukar, så jag tänkte "Ahh, en förmiddagspromenad i det fantastiska vädret, kan inte bli bättre. Då somnar han och kommer i fas igen." Börjar bli lite trött på att gå omkring precis här där vi bor så jag tänkte gå längs Årstaviken, fast på årstasidan istället för på södersidan. Jag skulle låtit det vara en tanke och struntat i att genomföra det! Usch, vilken hemsk väg det var. Mördarbacke på mördarbacke, uppför, utför, alla backar med en blank yta av snorhal is. En och en halv timme senare är jag äntligen hemma, bebisen är vaken igen och dröm om min förvåning när han fortfarande är lika jävla grinig!


Bollen är rund!



Jag älskar min boll. Den är så fin.

Babysim



Om jag inte hade simringen ivägen skulle jag sluka hela bassängen!

What!?!?



Mamma säger att pengar inte växer på träd, men blommor växer i alla fall på min arm!

Träsmak i rumpan? Nej, munnen!



Nico imponerade under ett besök hos sin morfar...med att gnaga på hans nyinköpta bord.

På den tredje dagen fly förbannad



Tre dagar gammal i ett par POP byxor storlek 50... Tyckte inte om Steve Urkel- leken alls!

Tvångsallergiker

Sedan jag blev tvångsallergiker av både mjölk och ägg har mitt intresse för mat avtagit. Det känns inte alls lika kul att äta någon annanstans, varken ute eller hos folk. Känns som att jag är till sånt besvär... Jag har aldrig varit överkänslig mot någonting och har alltid kunnat äta precis vad som helst, i vissa fall även hur mycket som helst. Nu har jag mer koll på vad jag äter och lagar gärna maten själv, men det är inte alls lika kul. Har riktiga allergiker det såhär jämt? Och ska stackars Nicolás få ha det såhär när han blir stor? Har lyckats få två allergier på bara fyra månader, kan tänka mig hur det ser ut om några år... Pollen, gluten, nötter, pälsdjur, damm... Släng på lite astma så får vi det riktigt party! Nicos pappa har massa allergier och jag har gjort allt i min makt för att minska riskerna för Nico att få det. eller, allt i min makt kanske är att ta i, men jag slutade röka och ska "helamma" tills han är sex månader.

Vackert väder

Fy fasiken vad kallt det var idag. Jag och Nicloás skulle iväg på ett biblioteksinfo klockan två och han var jättegrinig redan klockan ett. Tänkte att jag skulle gå ut en sväng med honom innan så att han skulle komma dit pigg och utvilad. Sagt och gjort, gick ut och började gå fram och tillbaka här i området för att fördriva timmen. Det var så kallt! Stackars Nico blev alldeles röd om nästippen (vilket på honom är hela näsan) och jag frös något fruktansvärt om benen och rumpan. Av någon märklig anledning fungerar inte blodcirkulationen som den ska i bakdelen... Skyndade iväg till biblioteket istället för att värma mig med en kaffe på deras café. Sojalatte känns som något man borde kunna få överallt, men icke! Och jag dricker ogärna varken kaffe eller te utan mjölk. Så jag fick tina upp långsamt och trött var jag också. Självklart bajsade ungen (sker max två gånger i veckan och har aldrig hänt ute) mitt i informationen och jag fick byta min första offentliga blöja.

Har blivit bestulen på bearnaisesås

Nu ringde läkaren precis, den vi fick träffa på barnakuten. De hade hittat antikroppar mot ägg i Nicos blodprov. Så nu är listan på saker jag kan äta ännu mindre... Jag som var så glad för att jag kunde äta majonäs, bearnaisesås, sobetglass! Puts väck, jävla skit.

Vi skulle få ersättning på recept och få komma till sjukhuset för att göra en provokation (testresultatet var tydligen tvetydigt, vad nu det innebär). Det känns i alla fall skönt att saker är i rullning och att vi har en plan.

En mycket bra dag än så länge

Niclolás var så duktig, vilade förmiddag i över en halvtimme. Jag hann diska, dammsuga, skriva ut massa papper som jag beöver för studerandet (som jag borde ta tag i snarast) och pumpa ut lite mjölk. Idag ska jag göra mos/ puré av ärtor. Sen har vi kört både rotfrukter och grönsaker. Har för mig att frukt kommer sedan, om man ska göra det i "rätt" ordning. Han äter ca tre iskuber mat till lunch. Nån till, sedan är han nog uppe i ett helt mål.

Efter lunch gick vi en lång promenad. Passade på att handla också för allt mitt mjölkfria var slut och får jag ingen frukost så fungerar jag inte.

Sitter och tittar på honom nu, han ligger på mage framför en spegel och har ett ordentligt gympapass. Han verkar ana att det kanske inte är någon annan som ligger mittemot, utan kanske han SJÄLV. Roligt ser det i alla fall ut...

Sovmorgon

Wow, vilken morgon. Sambon hade lovat att gå upp med Nico så jag fick sova till klockan NIO. I vanliga fall brukar jag vara tvungen att vila samtidigt som han tar sin förmiddagslur, men nu kände jag mig nästan pigg. Hoppas han vilar länge så jag hinner plocka lite och göra ett nytt försök att dammsuga hallen.

Dammsugaren suger

För att bo i en studentlägenhet är jag egentligen väldigt nöjd. Men det är en liten 2:a och enda tröskeln finns in till badrummet (tack för det i alla fall). Något förråd för vagnar existerar inte, men det finns ett cykelrum, en trappa ned. Vissa veckor fungerar hissen i stort sett aldrig och att kånka upp vagnen för en smal trappa som vrider sig 90 grader på ett ställe själv är helt omöjligt. På grund att detta har vi valt att ha vagnen i lägenheten. Att ha den i trapphuset är för det första olagligt och sambon är dessutom övertygad om att någon skulle stjäla den eller kräkas i den. Det är ju trots allt studenter vi har att göra med (husvärden håller garanterat med)!

Resultatet av att vi har vagnen inomhus är att vi även får dras med all sand och grus som följer med in. Och detta sprids senare i hela hemmet då vi lider av stor brist på trösklar. Pedant som jag är ville jag dammsuga bort skiten idag och började i sovrummet eftersom det var strax innan Nicos läggningsdags. Hade precis kört färdigt då jag plötsligt hör hur det knastrar massa. Påsjäveln har gått sönder och allt tidigare uppsuget grus, damm och hårstrån (man tappar ju halva huvudet när man ammar) flyger runt i dammsugarsystemet och ut i mitt nystädade rum. Fick byta två filter, leta rätt på en ny påse och göra om allt. Jag hann inte ens fixa iordning i hallen, vilket var det mest kritiska området eftersom plutten skulle sova sen.

Pinsam mamma på tunnelbanan

Lunchen idag gick jättebra. Nicolás skötte sig nästan exemplariskt, bortsett från ett klädbyte på grund av kräks och dregel. Men så länge han inte skriker och är ledsen och grinig tvättar jag gärna hela garderoben när jag kommer hem.

För första gången verkar han ha fattat att man kan vara vaken i vagnen också. Tidigare har det knappt gått att få kontakt med honom när han legat där, men nu fick jag ett leende när jag löjlade mig på t-banan. Har fått en otrolig självdistans sedan jag fått Nico. Man undrar ju ibland om saker man gör för att få sitt barn att skratta...

Sucker på Tradera

Sambon har sålt några xbox360- spel på Tradera för första gången och jag har blivit en riktig sucker på det. Tycker det är såå spännande och vill sälja allt jag äger och har. Försöker bli av med massa gammal kurslitteratur och har kommit en bit på vägen. Fast den säljer jag på Blocket. Har aldrig sålt grejer såhär förut, men det är ju jätteroligt! Sambon är livrädd för att jag ska spåra och börja köpa grejer istället... Nu sitter jag och funderar på om jag ska sälja två pussel som jag har och om jag då måste bygga ihop skiten igen för att kunna skriva att det är komplett?!


Min son Satan

Öppna förskolan idag, gick inte lika bra som vanligt. Nico har sovit jättedåligt sista dygnen och han var inte alls pigg på sångstund. Den lilla tanden kämpar sig upp, var och köpte bitleksaker. De verkar hjälpa, han gnager och gnager, dreglar och dreglar...

Imorn ska vi till en bekant på lunch. Hoppas han är på bättre humör då, han har inte direkt imponerat på tjejen vi ska till under våra senaste träffar. Hennes unge sover, äter och sitter och tittar som en liten Ängel. Jag får stå, gå, vagga och underhålla Satan.

Vad är det som händer? -Tänder!

Det händer så mycket roligt. Eller egentligen kanske det inte är så kul, eller ens nånting att bry sig om, men man kan ju inte låta bli när det är ens eget Underbarn som gjort något häftigt. I förrgår tog han på sig täcket själv... Annars är han expert på att sparka av sig det, är som en reflex som sätter igång när han känner nåt vid fötterna. Men nu hade han alltså tagit PÅ sig täcket. Var helt övertygat om att sambon hade bäddat om honom, men han var oskyldig!

Tänder håller han på att få nu också, en liten, liten tand fram i underkäken. Han dreglar och är ganska kinkig, men hade jag inte känt något vasst i tandköttet hade jag nog inte märkt något på ett tag. Trodde att han skulle få sina sent. Min sista mjölktand drogs ut när jag var 15 (?!)... Vettig tandläkare! Fick gå runt utan permanent tand i ett par år, den fick "sommaren på sig" några gånger. Inte helt otippat kom jag att kallas för Gluggen under denna tid! Det hela fick dessutom avslutas med tandställning (vid 18 års ålder). Vad jag kallades då har jag glömt...

Seg dator

Inte så trevligt att datorhelvetet är så segt så jag har glömt bort vad jag skulle kolla när internetsidan laddats färdigt och jag tillåts röra pekaren. Blir vansinnig!

Barnvakt och bilpool

Barnvakt idag, åt pappas två minsta. Hela familjen åkte dit, med en av bilpoolens bilar. Hade lyckats boka TVÅ bilar samma helg. 300 kr rakt i sjön, alltid lika uppskattat! Dessutom var garaget där vi skulle hämta bilfanskapet tydligen stängt för inpassage på helger, fick smita in när en annan bil som tur var skulle ut. Kände mig som en inbrottstjuv!

Inte särskilt nöjd med vår bilpool just nu. De har skrivit på hemsidan att det ska finnas sju bilar från januari och att antalet ska dubblas under februari. Sedan årsskiftet har det funnits fem och det finns det fortfarande. Skickade ett mail och frågade vad de pysslar med för två veckor sedan - fortfarande inget svar... Ringde och frågade vad de pysslar med igår - kundservice kunde inte svara... Snart i klass med försäkringskassan!

Barnvaktandet går bra. Den yngsta ville inte gå och lägga sig, men jag ville inte tjafsa så att hon blev arg. Bebisen låg och sov i rummet bredvid och hellre att han får sova än att lillsyrran går och lägger sig i tid. Efter 20 minuter gick hon och lade sig ändå. Nu sitter jag och väntar på att Nico ska vakna sin "jag har sovit i 2,5 timmar nu och bara MÅSTE kolla läget". De är lika trevliga varje gång. Ett surt barn + en trött mamma = ännu surare barn + ännu tröttare mamma = osv...

Jag fick gå och träna

Fick gå och träna idag. Det var egentligen sambons tur, men han orkade inte. Och ändå hade han fått sova nio timmar i sträck! Körde styrka och kondition... Har dessutom inte ätit nåt onyttigt idag, så jag känner mig inte lika degig som jag brukar vid den här tiden.


Decaff med havremjölk

Yes, han somnade in i nästa vilostund helt själv också. Kan mycket väl vänja mig vid detta nya beteende. Själv fastnade jag med Nicos barnmusik i vardagsrummet och har diggat till "älgarna demonstrerar".

Decaff med havremjölk är att sjunka för lågt. Fick uppgradera till koffeinkaffe eftersom jag inte kan göra så mycket åt mjölken.

Säng, säng, säng...

Han somnade faktiskt, helt själv. Det brukar gå lite bättre om jag lämnar honom ensam i sin säng en stund. Visst piper och gnäller han, men sen lyckas han komma till ro mycket lättare än om jag bär omkring och försöker söva.

Fredagen den 13:e

Bebisen vaknade 2,5 timmar för tidigt idag... Jag kontrade med att hålla kvar honom i sängen 40 minuter efter uppstigningdags. Hans drag blir nu att vägra somna nu vid 10 för sin förmiddagslur. Fortsätter det sedan i antianda kommer det bli en fredagen den 13:e fylld med otur. Fast man kanske inte kan kalla det otur om jag själv sett till att den började så dåligt. Borde gått upp med honom tidigare, men det går ju bara inte. Det gör ont i ögonen, kroppen känns tung...

Igår fick jag sova borta för första gången sedan han föddes. Jag vaknade massa gånger och kände mig inte särskilt pigg när jag vaknade. Undrar hur många "bra" nätter man måste få för att komma ikapp och känna sig, kanske inte utvilad, men i alla fall inte utmattad?

Att sova

Åhh, borde gå och lägga mig, men då kommer N garanterat att vakna. Han är rätt ljudkänslig, märkligt nog. Vi har aldrig tassat på tårna runt honom... Och ikväll är han särskilt ostabil. Var tvungen att lägga honom på mage för att han skulle somna om när han vaknade vid nio.

När han var nyfödd somnade han alltid på sidan då jag låg och ammade honom, vilket i princip var hela tiden. På BVC frågade de hur han sov och jag svarade då "på sidan". Fick direkt onda ögat och en halv föreläsning om hur spädbarnsDÖDLIGHETEN gått ner till nästan noll på grund av att barn sover på rygg. Så vad gjorde jag? Fick ligga vaken när han ammades för att kunna lägga ner honom på rygg när han väl var klar. Och vad gjorde han? Vaknade... Varje gång. Men skam den som ger sig. Jag försökte länge och väl, längre än vad som var vettigt. Fick jag göra om det idag hade jag struntat fullständigt i BVC-damen och litat på att mitt barn inte skulle rulla över på mage (vilket risken med att ligga på sidan var). Jag låg ju där, hur ska han kunna rulla då? Nu får han sova precis hur han vill, bara han sover.

Utan mjölk i tre dagar försmäktar jag på denna ö

Har aldrig varit något vidare bra på mat. Och nu när lillen med största sannolikhet är mjölkproteinallergiker har jag fantasimässigt gått in i väggen på området. Det står still, jag vet inte vad jag ska äta. Det hela har resulterat i att jag äter mycket "bättre" eftersom jag inte kan gå och småäta så fort jag blir sugen på något. Det jag blir sugen på har oftast nåt jävla mjölkprotein i sig. Så mycket frukt, grönsaker, olja istället för smör... Men så står jag där i affären tycker jag så fruktansvärt synd om mig själv som inte får äta vad jag vill och köper antingen massa nötter eller nån mjölkfri chokladboll/ kladdkaka. Och tar igen alla kalorierna. Tänk om jag bara kunde låta bli! Mjölk ÄR ju inte nyttigt och jag har ju världens chans att fixa till mitt ätande när jag både gör det för mig själv och mitt barn. Det är precis som rökningen, den slutade jag med helt och avstår fortfaranade ifrån, för bådas skull.

Näe, nu får det alltså vara nog! Ingen choklad, inga nötter, helst ingen läsk och ta tag i träningen på riktigt. Det är mina mål nu. Eller - mål - det är mitt liv nu!

Fånga dagen

Tog fram bebisens "boken om mig" och tänkte fylla i lite luckor. Hade ju fokus på honom under den första tiden och sedan glömde jag helt bort boken. Det svåraste blev att hitta en världsnyhet dagen han föddes. Halva boken är redan full med 2008 som finanskrisens år och den 8 oktober var inget undantag. Börsras... Volvo varslar 3000... Arbogarättegången... ångest... elände... Sånt vill man väl inte koppla ihop med sitt barns födelse. Så världsnyheten lyser fortfarande med sin frånvaro. Och hellre inga nyheter än dåliga nyheter!


RSS 2.0