Skoltrött

Så var det alltså dags för mig att att inta skolbänken igen, efter hela sex månaders uppehåll. Hade helt missat att inhandla kollegieblock i förväg så jag fick stå i bokhandeln vid skolan i närmare en kvart. När det är mitt i terminen och många ofta börjar nya kurser tyckte bokhandeln att det var lämpligt att bemanna kassan med en personal. Kom till skolan och fösökte hitta salen jag skulle till. Efter några minuter såg jag min kurslitteratur i famnen på en student, vilken gick in i en av dem och jag följde efter. Tog en plats ytterst ganska långt bak som vanligt.

Som vanligt var introduktionen tråkig och upprepande. Jag tycker att alla borde läsa igenom det material man fått innan så jag slipper sitta och lyssna när lärarna ska svar på dumma frågor som finns tydligt beskrivna i informationen vi fått. Det är också helt värdelöst när läraren går igenom HELA schemat, med föreläsarnas namn och vad de sysslar med egentligen. Det kan väl de få berätta själva om jag väljer att gå på deras föreläsningar. Efter introduktionen skulle vi i grupperna dela upp ämnen inför examinationsseminariumet. Jag fick/ tog graviditet :) Överlag känns min nya klass helt okej.

S är iväg och jobbar natt igen... Nico somnade som en stock strax innan åtta så jag sitter och njuter av lugnet och ensamheten. Har fått boken för nästa vecka så jag har att göra om jag skulle vilja. Men nu har jag mest lust att dricka påskmust och titta på TV. Fast jag har en halvtimme mellan Familjen annorlunda och Tonårsliv. Ska mitt studerande gå vägen måste jag vara effektiv.


Magenta - en färg?

Jag har en födelsedag på väg och igår var min pappa här med sin sambo och deras två barn. Jag fick jättefina lakan och gympaskor. (Han absolut inga ursäkter för att inte träna längre.) Dessutom hade pappa dagen innan sagt att de kunde ta med sig Nico över natten. Vi har inte så många barnvakter att ta till så vi tackade ja, men det kändes lite mer den här gången. Nu sitter jag och toklängtar efter att han ska komma hem igen. HUR ska det gå den dagen de ska flytta hemifrån?! Helt ofattbart...



En kompis skulle ha middag och jag fick spontaninbjuda mig själv, alltid lika trevligt! Vi åt god mat, drack vin och gick till slut ut. Efter första stoppet slöt jag upp med sambon som varit ute med sina vänner och vi tog nattbussen hem. Jag känner mig ganska ung, men vissa saker kan ju få en att inse att jag med största sannolikhet lever på lånad tid. T ex när en av vännernas lillasyster kom förbi (som i princip lekte med my little ponny när jag lärde känna henne) och plötsligt är 19 (!) år, har sexat flera gånger, ska ta studenten, åka utomlands och bara har en fantastisk tid framför sig. Eller när väninnan H frågade vad det där "magenta" var och jag och T samtidigt utbrister att "det är en färg". Ehh, nej, det är en nattklubb! Då tackar jag för mig och drar mig tillbaka.



Skrutten har fortsatt vara förkyld och svårsövd på dagarna. I fredags var han hur kinkig som helst, men efter frenetiskt användande av vyssan-lull- tassarna somnade han äntligen. Fast bara sedan han tagit tag i en av spjälorna. Stackarn kanske blev sjösjuk av mitt vaggande...




Hur blir barn till?

Jag börjar ju plugga nu på måndag (ångest!!!) och fick hem min ena kursbok tidigare i veckan. Eftersom jag inte kommer kunna gå på alla föreläsningar och måste läsa ALLT istället tänkte jag sätta igång lite innan, så man får ett litet försprång. Igår läste jag;

- Menstruation och tidig graviditet
- Foster- och placentautveckling

Tänk om jag hade läst den här kursen när jag var gravid! Då hade jag varit kursetta... Hade stenkoll på utvecklingen varje vecka. Nu har det tyvärr bleknat lite, men det känns ändå som om jag har en liten fördel. Dagens läsning ska innefatta;

- Förändringar under graviditet
- Mödrahälsovård

Det är lite skumt att läsa en text som är så klinisk. T ex;
"Ett annat vanligt graviditetsbesvär är att ofta behöva kasta vatten."
"Sädesceller, spermier, bildas i mannens testiklar och deponeras via mannens uretra på portio och i vagina hos kvinnan. Därifrån simmar de upp genom sekretet i cervix och transporteras till tubans yttre ampullära del, där en eventuell befruktning sker."


Raggning

Nico sov JÄTTEdåligt inatt. Halv fem tyckte han att det var morgon och sambon gav upp och gick upp med honom. Fram till tolv sov han korta stunder och var gnällig om vartannat. Samma som jag ungefär...

Bortsett från en halvt tvångsmässig garderobsrensning/ -organisering har jag inte gjort något vettigt idag. Ville bara ligga i sängen där det var varmt, mörkt och man har ögonen stängda. Skulle jag gå upp skulle det vara kallt, ljust och kräva öppna ögon, vilket skulle få mig att se allt stök. Och jag hatar stök.

Gårdagens bästa leksak var min raggsocka. Nico tyckte det var trist att han inte tilläts stoppa den i munnen, men nånstans måste gränsen dras...



Ekonomi - att hushålla med begränsade resurser

Dagen började bra när jag blev 17000 kronor rikare. Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!! Visste att jag skulle få tillbaka, men inte alls så mycket. Min första tanke var utlandsresa. Sedan glasögon. Lite kläder. Och där var pengarna slut... Hmm, får nog spara det mesta, behöver en buffert som är annat än min påtvingade kredit på mitt kontokort.

Gick en promenad och handlade mat. Vartannat steg var jag rik, vartannat fattig. Jag ville ju belöna mig själv som varit så duktig och "sparat" så mycket pengar, men i och med dagens status -luspank- var det lite svårt. Gjorde istället ett kap när vi hämtade ut Nicos ersättning på recept. 120 kronor för sex (!) burkar, man tackar!

Har gjort ett excelprojekt för att se vart våra matpengar tar vägen. Eftersom godis/ snacks/ fika- spalten nästan uteslutande är mina inköp har jag börjat köra lite fulingar. Om jag till exempel köper ingredienser och bakar går allt under livsmedel istället. Mjöl och kakao kan ju användas till annat. Och om vanligt socker är livsmedel är mitt pärlsocker det också (är en stor sucker (haha, sucker - socker) på chokladbollar).

Kvällen är lite sämre, har ätit upp alla mina muffins. Vad ska man baka nu...innan Desperate börjar? Vår dammsugare har börjat lägga av också. Sambon försökte städa och jag känner fortfarande grus under fötterna. Kan det snälla bli vår så jag slipper få in ett halvt grustag varje promenad! Och en ny dammsugare. Fick frågan om jag ville ha en i födelsedagspresent!? Vad är det för fråga egentligen. Jag älskar vitvaror och hushållsmaskiner, men dammsugare är undantaget som bekräftar regeln. Samt personvågar. Nu önskar jag mig visserligen en sådan, men som surprise- present går det fetbort.

Bortamatch

Åh vilken härlig helg! Fredagen har bleknat bort, men igår och idag har varit fantastiska. Klockan fyra på eftermiddagen igår kom min pappa och hämtade Nico. Jag följde med i bilen, känns lite "osäkert" att åka med honom själv. Han var ganska grinig när jag skulle vända och åka tillbaka hem. Det kändes inte så kul, men mest kändes det tomt.

Väl hemma insåg jag att jag hade lite bråttom för att hinna till middagen jag var bjuden på. Tog fram en öl, satte på musik och började göra mig iordning - det var länge sedan. Sambon bestämde sig för att följa med till middagen och en timme senare satt vi på tvärbanan med systemetkassar liksom de övriga. Vi ringde till "morfar" och kollade läget. Bebisen sov!

Middagen var jättetrevlig! God mat och vuxna människor. Det är annat än falukorv (är det ens mat!) och envägskommunikation om disk/ tvätt/ övrigt med bebisen. Klockan elva fick vi update via SMS. Allt gick jättebra och vi började kunde slappna av. Det var ju första natten borta för skrutten. Vi kom hem vid 2 och somnade på studs, men då vi helt missat att dra ner rullgardinen (eftersom det var mörkt ute) vaknade jag vid sju och sedan vid nio. Men tänk vad ett gäng sammanhållen sömn kan göra med psyket. Var PIGG, fast jag bara sovit sju timmar. Märkligt!

Halv tolv kom pappa tillbaka med Nico, nu vågade han köra själv. När jag kom ner till bilen sov han i babyskyddet. Han var det sötaste, finaste jag sett och jag kan nästan svära på att han blivit nån centimeter längre. Han hade skött sig hela natten, morgonen och bilresan och man kände sig riktigt stolt! Vi lämnade bort ett förkylt grinigt barn och fick tillbaka en frisk solstråle...

Nu ligger han och vilar och vi vuxna ska äta lunch. Sen är det dags för sambon att jobba natt och jag hoppas att min lilla ängel inte tar på sig de små hornen...

Puré

Dagens nästa projekt var barnmatslagning. Tror att jag stod i köket i över en timme och har numera mat för minst en vecka, det är utdelning det! Blev mycket nöjd med min morotspuré. Tidigare har jag bara mixat den, men då har det blivit så stora flagor av morötterna. Nu körde jag den först genom vitlökspress, sedan med mixern. Och istället för att ha i rapsolja hade jag i flytande margarin (mjölkfritt!) så det blev lite krämigare. De andra puréerna blev; majs, potatis/palsternacka och broccoli. Hoppas det är lika gott som det är färggrant!




Luring :)

Hemma hos oss huserar just nu mänsklighetens ynkligaste lilla varelse. Så snorig och snörvlig! Inte blev det bättre av att jag tog med honom till husläkarmottagningen för ett blodprov. Han blev så ledsen fast damen var snäll¨, pedagogisk och sa att han var söt. För att förtydliga är det bebisen jag pratar om och inte sambon, även om han beter sig på samma sätt vid minsta förkylningstecken.

Natten då..? Jag vaknade till ett par gånger under natten, men det var ju sambon som stod för att "jobb". Jag gjorde ett nytt försök med öronpropparna och den här gången fungerade det nog. Strax innan sex vaknade jag av att Nico låg och snörvlade och då plockade jag över honom till vår säng och han fick amma. Han somnade om och ville inte gå upp förrän halv nio!





Jag gick upp och gjorde iordning frukost. När sambon kom upp frågade jag hur Nico hade varit på natten (jag hade knappt märkt av honom) och fick onda ögat och en uppgiven suck som svar. "Jobbigt, förstås!" lyckades han få ur sig i sin irritation. Jag som var övertygad om att det hade gått bättre!? Nästa gång ska jag inte fråga utan leva kvar i illusionen om att jag nu har en son som sover på nätterna. Natten hade tydligen spenderats såhär-->








Halv tio hade han tröttat ut sig själv under babygymmet. Snoret rann och gnäll, gnäll... Så ner i vagnen (när mamma gör får man både lakan och snuttefilt) för en tupplur.




Vårt snabbkaffe var slut och jag behövde verkligen en kopp. Fick slita ner den förbannade kaffekokaren och go old style.

I vanliga fall hade jag gärna struntat i kaffet och tagit en ute någonstans, men på grund av bebisens mjölkallergi finns det inte mycket njutning och nöje i att fika ute. Först måste man hitta ett ställe som har sojamjölk, sedan betala minst 20 kr extra för att få den mjölken skummad och hälld i yttepytte kaffe. Jag (sambon) betalade 40 kronor för en sojalatte i Sickla förra helgen. Efter halva var jag tvungen jag gå iväg och byta blöja och amma och otippat hade den mist sin charm när jag kom tillbaka.

Tusen och en natt

Lunch och fika - senaste dagarnas tema. Mycket trevligare än städning... Igår lunch med en bekant och hennes 3- månaders plutt- tjej, idag fika med föräldragruppen. Plugg har det inte blivit mycket av... Tror jag får strunta i att skriva tentan nästa fredag, behöver de sista dagarna för att ladda inför den "riktiga" skolstarten. Jag kommer inte klara att gå upp tidigt och sitta på föreläsningar och ha seminarier om jag inte får sova någorlunda. Så igår slutade jag nattamma, helt tvärt, på BVC:s inrådan. Istället var det sambon som fick stå för matandet, vaggande, vyssjandet, vagnanadet... Tydligen är det bäst om pappan tar de första nätterna :).

Det gick fruktansvärt! Han VRÅLADE och sov oroligt om vartannat. Jag hade köpt öronproppar för att inte bli liggandes vaken och undra när han ska bli tyst. Vaknar han och låter KAN jag bara inte somna om. Öronpropparna rök ganska tidigt eftersom sambon blev tvungen att fråga vad det var för fel på honom när han skrek så högt...hmm! Så varken jag eller sambon fick särskilt mycket sömn. Det går ju visserligen inte att jämföra, jag fick ligga ner under ett täcke, han fick stå med 8 kilos vansinnigt skrik i famnen i timmar. Men skam den som ger sig! Vi ska försöka några nätter till och se om det blir "heaven" som BVC lovade.







Vi började diskutera vad bebisarna ska ha på fötterna i vagnen när det blir vår/ sommar och man inte stoppar ner dem i åkpåsar, fårfällar och filtar. Kom på att vi hade fått ett par skor som vi aldrig provat. Det var vi ju förstås tvugna att ändra på! Jag trodde att de skulle vara på tok för små, men det var som askungens glassko, handen i vanten...















På grund av förkylning hoppade vi över babysimmet idag. Det har snorats och slemmats som aldrig förr... Det blev kvällsbad istället. Satan i gatan vad det skvätter vatten överallt. Så länge han sitter upp går det bra, men efter ett tag sjukner han gärna ner i ett hörn och då MÅSTE man ju bara sparka allt man kan!



Smutt!

Dagen har ju som sagt gått i Askungens tecken, bortsett från bal, styvsystrar och prins. När jag stod och la ner det som skulle till tvättstugan slog det mig att det kanske var dags att tvätta gardinerna också. Det ska ju vara första gången för dem också. När det röktes hemma använde vi ofta grannarna i huset mittemot som "rök- TV", en av de få saker jag saknar med den fula ovanan. Ibland när vi har tråkigt på dagarna brukar jag ta med mig bebisen och spinoera på grannarna, vilket förstås har lett till att fönstrena är huur smutsiga som helst! Så jag blev tvungen att tvätta dem också...

Sen gjorde jag mitt andra misslyckade försök med kladdmuffins utan ägg och mjölk. Tur att jag gjorde chokladbollar också, de funkar med mjölkfritt smör.

Och nyss ringde pappa och sa att han gärna var barnvakt lördag till söndag för att köra ett genrep inför den 4:e april då han lånat ut sin sambo som barnvakt. Passar perfekt då jag har en trevlig middag att gå på och nu slipper tänka på refrängen alltför tidigt och får sovmorgon! Tänk, en sovmorgon! Det var inte igår, eller förrgår, eller förrförrgår, eller .......

Putsa, diska, tvätta, damma...

Varje dag är det detsamma! Hur är det möjligt att en så liten människa kan ställa till med så mycket stök. Och nu utgår jag ifrån att det är helt oavsiktligt. Hur ska det gå när han släpar runt leksaker, ritar, kladdar och håller på med flit?! Minst en uppsättning kläder till bebisen plus minst ett överdelsbyte på mig pga kräks och dregel varje dag bli en del tvätt. Idag ska jag även tvätta babygymliggdelen, nerkräkt överkast och stort duntäcke, amningskuddn, fårfäll... Kommer få stå i den äckliga tvättstugan alla de 2,5 timmar man har tillgång till den. Det värsta är att det blir så sjukt statiskt där inne så jag får ALLTID världens stöt när jag måste ta i dörrhandtaget för att komma därifrån. Har inte varit där sedan Nico föddes - vågar definitivt inte ta med honom dit, hans lilla hjärta kommer ju få arytmier!

Tvätt + dammsugning + handling = hela dagen försvinner upp i rök. Men gud så skönt det är när det är klart...i 10 minuter, sedan har någon (inte jag) lyckats stöka till det igen.


Nu är det mina tänder som jävlas

Bebisen har faktiskt sovit bättre de senaste dagarna. Inatt kunde vi till och med ha kvar honom i stora sängen hela natten och på dagen sov han tre tupplurar, varav en var på en och en halv timme. Kanske var vaccinet som gjorde det... Förra gången blev han en mycket gladare bebis efteråt (bortsett från den första halvtimmen som var ytterst smärtsam). Den här gången kanske vi får en bättre sovande bebis. BVC- tanten förstod i och för sig att han hade svårt att komma till ro - han visade upp sitt allra aktivaste jag på besöket!

Jag däremot har grav ångest! Jag har ett sånt där tandläkarabonnemang och fick en tvångstid sms:ad till mig för någon vecka sedan. Tyvärr var jag upptagen och fick avboka.. Men jag har tänkt boka en ny tid och har borstat noga, noga. Igår skulle jag ta upp kampen mot tandstenen och tog fram tandtråden. Men vad fick jag se?! Att mina nedre framtänder tryckts ihop så att den ena är framför den andra. Jag tittade efter och kunde se och känna fler tänder som rört på sig...

Det måste vara de satans visdomständerna som sakta håller på att förstöra hela min mun. Jag är väldigt känslig för sånt här. Tror att jag har berättat lite om min tandhistoria tidigare, men jag trodde att den fått ett slut. Tyvärr är den plågsamt akutell! Har förträngt mycket av min tidigare tandreglering, men jag minns att den var fruktansvärd. Men jag tänker INTE sitta här med tänder som är ihoptryckta när jag haft tandställning i flera år tidigare, då var ju hela det helvetet totalt meningslöst. Jag måste alltså göra någonting åt det här, snarast! Och det lär inte bli en billig historia, passar jättebra när man är mammaledig student *snyft*. Och om man ska ha den "osynliga" metoden kostar det dubbelt så mycket... Men sambon tyckte att det kanske var värt det ändå. Han träffade mig när jag hade tandställningen så han vet hur hemskt jag tycker att det är. Fast han tyckte också att jag borde gå till tandläkaren och kolla först innan jag blev helt hysterisk och han har nog rätt...

Näe, nu borrar grannen igen. Har gjort det fem gånger senaste timmen och varje gång har Nicolás vaknat med ett förtvivlat skrik. Jag stirrade ilsket på klockan (precis som jag gör varje gång någon ringer efter klockan sex) och tänkte "HUR kan man borra så här sent?!" tills jag såg att den bara var åtta. Och åtta får man faktiskt borra...

Ska dränka mina sorger i årets första PÅSKMUST!

Världens ände

Åh, vilka dagar det har varit. I förrgår kväll var Nicos allergigröt slut så han fick vanlig havregröt på kvällen, tillsammans med katrinplommonpuré. Han somnade precis som vanligt, men efter någon timme hördes konstiga ljud från sovrummet. Sambon sprang in och stackars bebisen låg och kräktes kaskadspyor omkring sig. Hela hans huvud, pyjamas, sängkläder... Allt var nerkladdat. Och det luktade riktigt kräks också, ingen sådan där man som mamma kan torka bort med en våtservett och glömma bort. In med ungen på toaletten, av med kläder, försöka tvätta av med tvättlappar... Fick användning av schampot min mamma köpt till honom, det behövdes mot lukten. Han var helt skakig, men inte mer påverkad än så. Lät honom sedan amma lite, men det kom upp som en fontän på en gång. Sjukt oroliga lade jag och sambon bebisen mellan oss i stora sängen. Det var nog den tidigaste kvällen för oss på bra länge.

Dagen efter (igår, fredag) var det så äntligen dags för besök på BVC. Av nattäventyren märktes ingenting så vi gick dit som planerat. Hade en hel lista med frågor om tänder, mat, allergier, eksem och sömn och fick bra svar på det mesta. Förutom sömnen - de förespråkar ju 5- minutersmetoden och jag tycker den känns lite obehaglig. Annars att försöka vänja honom av vid att ammas varje gång han vaknar på nätterna, hellre att pappan ger honom ersättning.

Han var 8025 g tung (en kurva ovanför medel), 64,5 cm kort (en kurva nedanför medel) och huvud 41,7 cm (en kurva nedanför medel). Av detta kan man dra slutsatsen att vi egentligen har en liten kille som är ett gäng hekton för tjock. Fast det är bara mysigt med bebishull (inte som mitt dallriga). Det är lite skillnad från när han var nyfödd, 3125 gram, så liten och ilsken...




Sprutorna gick bättre den här gången, inte lika mycket skrik... Och likt förra gången sov han massor resten av dagen och natten.

Han var däremot inte på strålande humör när han vaknade i morse. Var uppe och levde rövare från sju till åtta, sen sov han en tvåtimmars förmiddagslur och var fortfarande grinig när han vaknade. På eftermiddagen fikade vi med sambons vän med familj. Sen gick vi hem och fick spontanbesök av två av mina vänner. Så trevligt!

På apoteket försökte vi få tag på hans gröt, men en elak apotekstant upplyste oss om att den nog slutat produceras. Hon tipsade oss om ICA (?!). De flesta av deras mjölkfria gröter är ju sockrade, men vi hittade en (som visserligen var från 6 månader), men hellre det än att proppa honom full med tillsatt socker. Det kommer jag att behöva som mutor senare i hans liv!

Nu sitter jag och vattenstämplar bilder, bojkottar melodifestivalen och hjälper sambon med ihop-/ särskrivningar. Är alldeles mos i huvudet, skönt att inte babysimma imorgon...

Narkolepsi och insomni

Har varit såå trött senaste dagarna! Har försökt plugga den lediga tid jag fått, men har somnat varje gång. Pendlar mellan narkolepsi och insomni...

Festplanerandet går sådär. De potentiella barnvakter över natten som vi har att tillgå ska båda vara bortresta. Men min pappa frågade sin sambo, som sa ja. Så nu har Nico en knapp månad på sig att lära sig sova som vettigt folk så man slipper skämmas. Fast hon resonerade "en natt kan man ju vara vaken". Och det är ju sant, själv är jag inne på min drygt 150:e. Funderar på att bjuda på middag så att man kan be folk att komma dit vid sju-/ åttatiden. Åtminstonde mina vänner har en förmåga att dyka ett par timmar efter utsatt tid. Och eftersom vi bara får ha lokalen till ett på natten så är det ju trist om de kommer vid elva.


 

Grisen är fortfarande en favorit...





Liksom när pappan kittlar honom.

Jag borde...

Åhh... Jag borde... Så många meningar i mitt liv börjar så. Jag borde diska, jag borde träna, jag borde laga mer barnmat och jag borde definitivt plugga. Jag gnäller över att jag inte har tid, men det har jag ju. Varje kväll när Nicolás somnat har jag minst två timmar innan jag tycker att det är läggdags för mig. Fast det blir sällan av. Antingen är jag för trött eller så är det något på TV som jag vill se. Nu är det inget jag vill titta på, men jag missade Gossip Girl och "måste" därför titta på det streamat på nätet istället.

Fast jag har skickat in lappen om att få göra omtentan, så det kommer gå. Det gör det alltid. Men det tar emot i varje fungerande del i kroppen. Undrar vilken farmaka som hjälper mot det, får ta läsa igenom psykmedicinerna snarast.

Har fortfarande såå svårt att somna. Om bebisarna har svårt att sova finns det vissa knep man kan ta till, t ex en snuttefilt/-gosis som luktar mamma. Eftersom jag har lättast att somna när Nico ligger brevid mig tänkte jag att det kanske fungerar på mig, så jag stal ett av hans gosedjur och gick och lade mig. Men det hjälpte inte... Ligger ofta och bara önskar att han ska vakna så att jag får sova. Det är ju helt rubbat egentligen, att så gärna vilja att han ska sova länge, men ändå hoppas att han ska vakna snart. Inte konstigt om han blir förvirrad, jag har ju inte alla hästar i stallet... Efter nån timme vaknade han i alla fall och vi somnade tillsammans. Och precis när jag håller på att komma ner i den underbara, ovanligt förekommande djupsömnen, DÅ kommer sambon hem och väcks. Flyttade tillbaka bebisen, som självklart vaknade och gnällde, och jag fick börja om...

Sena kompisnätter och tidiga bebismorgnar passar inte alls bra ihop. Otippat...

Jag fick ju en briljant idé tidigare i veckan - jag skulle träffa vännerna och sedan få "ledigt" på natten. Sambon tyckte däremot att upplägget var katastrof och förkastligt. "HUR kunde jag ens komma på tanken?!" Efter en mindre diskussion fick jag som jag ville... Och det var nog tur, för senare blev sambon veta att hans vänner skulle käka middag och gå ut idag. Haha, tänk om han hade sagt nej till mig... Då vet jag en till som också hade fått utegångsförbud. Men, jag fick ju gå, så nu är Seb iväg med sina vänner och helgen blev väldigt bra för båda istället!

Däremot fick jag en brysk påminnelse om vad vin och trevligt sällskap till två på natten gör med huvudet. Sov fem timmar (i sträck, helt utan uppvakningar), men inte hjälpte det mycket. Som tur var hade Nico inte haft sin bästa natt så jag fick en vilostund på en och en halv timme vid elva. Efter den var jag med i spelet igen. Sambon, stackarn, var helt väck och gick och lade sig vid nio. Han märkte inte ens när jag och bebisen lade oss bredvid och vilade.

Resten av dagen fortsatte Nico att vara ganska trött, har gäspat massa. Det hör inte till vanligheterna. Han fick vila vid halv sex, för att orka sista biten på kvällen. När han vaknade var han fortfarande helt förstörd så det blev till att gå och lägga honom för natten istället för gröt och kvällsmys. En timme har han sovit hittills, det kanske är i natt det sker?! (troligtvis inte)

Så mycket mys

Så mycket mys på morgonen. Både i sjalen och hos pappa...
























Dregelfräsarn

Vi har ett sådant dregelmonster hemma nu... Härligast är när jag bär honom i sjalen och han suger på det tyg han kommer åt. Kan inte vara så mysigt att somna där sedan; kallt, blött och slemmigt.  Precis ALLT ska in i munnen också!



Var på återbad för babysimmet idag. Det gick lite bättre när det var lite tidigare på dagen, men det är fortfarande ingen jättehit. Vi ska ge det en omgång till. Tycker han fortfarande inte om det struntar vi i det... Det finns annat man kan fylla ut dagarna med än att dränka sitt barn i ljummet klorvatten.

Han har hittat på en ny trevlig grej idag - att spotta. Han fräser och spottar omkring sig, gärna med händerna i munnen. Ska bli kul att se hur det blir när vi blandar in gröt i det hela... Tur att han är så söt!


En sådan briljant idé såhär på morgonen

Har precis gjort färskpressad juice till sambon. Eftersom jag och min mamma inte längre är under några speaking terms får jag själv tillgång till den övernattningslägenhet som jag egentligen bokat till henne. Den är bokad hela helgen och då en väninna ska antagligen ha en spelkväll med tillhörande vin på fredag tändes en glödlampa ovanför mitt huvud. Tänk - en kväll med vännerna och sedan få sova själv, hela natten! Lägenheten finns ju i samma hus, så skulle det gå åt pipan är jag bara två våningar ned... Men jag är ju inte själv om att ta beslut om spelkvällar och sovnätter... Därav den färskpressade juicen :)

Bilpooooool

Har även mailat vår förbannade bilpool idag IGEN. Förra veckan lovade de att flytta två nya bilar till garaget, de har flyttat dit EN. Det hjälper ju inte heller att den nya bilen är uppbokad hela mars. Har helt missat att den finns en funktion där man kan anmäla att poolen är fullbokad när man velat ha en bil. Ska börja använda den flitigt!

Mitt studerande

Sötnosen påklädd för promenad med pappa. Sov sedan vidare i vagnen så jag hann plugga en hel del. Det behövdes! Men när jag klarat den här tentan är jag ikapp och det känns bra. Jag hatar att ligga efter, det blir så stressigt och pressat då.




Har mailat min lärare och frågat om schema och gruppindelning inför min kurs som börjar i april. Schemat kunde jag få, men grupperna var det lite värre med. För att få ihop det måste jag nästan gå i grupp 1 eller 2. Fick svaret av läraren att grupperna var klara och det gick absolut inte att ändra. Kollade igenom grupplistan och fanns inte ens med. Mailade tillbaka och frågade om de inte kunde sätta mig i grupp 1 eller 2 när de ska placera in mig någonstans. Ska bli intressant att se ur de gör. De kan ju inte vara så jävliga att de inte sätter mig i 1:an eller 2:an, det var precis lika många i varje grupp.

Mat

Åh, vad skönt med ett fungerande och fullt kylskåp. Lyckades knåpa ihop en veckomatsedel och handla allt till den, så nu ska vi förhoppningsvis slippa panikhandla på Sveriges dyraste konsum, den enda mataffären i närheten. Hittade massa mjölk- och äggfria grejer också. Måste köpa massor då, man vet aldrig när man kan få tag på det nästa gång. Som tur är har det mesta ganska lång hållbarhetstid.

Plutten har ätit ganska dåligt med "riktig mat" sista dagarna, han har vägrat öppna munnen. Ikväll fick vi dock i honom en hel smakportion med gröt och lite katrinplommonpuré. Fast nån nöd går det ju inte på honom, är en rätt stadig bit. Knappast värd sina smeknamn skrutten/ plutten...


Nattinatt lille vän!

Att det ska vara så svårt att somna, fast man är så trött. Det går bara inte, kan inte somna innan bebisen vaknat och somnat om. Ligger och tänker att "nu, snart, när som helst vaknar han" och då kan jag inte komma till ro. Fast jag har kommit på en briljant idé! Jag har en liten tenta som jag borde plugga till och det finns inget mer sövande än att läsa kurslitteratur. Då slår jag ju två flugor i en smäll. Bokhelvetet plöjs sakta men säkert igenom och jag somnar.

Imorn ska de fixa vårt kylskåp som har gått sönder. Hela bakre väggen är täckt av is och nedre halvan går inte att använda annat än som extra frys. Ska se till att handla och fylla upp den också. Måste ta tag i maten här hemma, luften gick liksom ur i och med alla alleriger. Hade flera veckomenyer planerade, men de var ju bara att kasta. Men som sagt; ny vecka - nya tag.

Och den här veckan händer det! Det är den här veckan som Nico kommer sova hela natten för första gången. Sambon har helt tappat hoppet, men jag ska inte ge upp. Det ska gå!

RSS 2.0