Ska det vara så svårt?!

Ingen bra vecka alls det här! Sambon är pollenallergisk och vårt hem ser ut som ett snölandskap med alla snoriga papperstussar. I torsdags blev Nico tokförkyld och har snorat,nyst, hostat och slemmat nonstop sedan dess. Han har sovit jättedåligt och krävt uppmärksamhet KONSTANT. Jag har nog aldrig spenderat så mycket tid med honom som jag gjort de senaste dagarna. Hela tiden har man varit tvungen att vara max en meter ifrån honom. Helst får man inte titta bort!

I fredags blev även jag förkyld, vilket jag har väldigt svårt för. Jag fixar inte riktigt det där med att inte kunna andas obehindrat genom näsan, får panik... Det är inte så skoj att vara mamma åt sjuk bebis när man själv är sjuk och skulle behöva bli ompysslad. Idag blev jag tvungen att låta honom sitta och tjura ett tag, jag behövde verkligen fixa mat till mig själv. Då hade jag suttit och tragglat med hans mat i över en timme för att sedan ge upp och ge honom en flaska ersättning istället. Det är annars ett av hans bästa nya tricks - att vägra äta. Om det inte är katrinplommonpuré förstås, då kan man minsann öppna munnen. Men nu är vi alla på bättringsvägen och ikväll ar han sovit tre timmar i sträck hittills, så det kanske löser sig.

Sen har jag försökt kommunicera och umgås med min mor igen. Det gick precis som vanligt, det GÅR bara inte! Min lillebror som numera bor med henne på Gotland ska konfirmeras här i Stockholm och vår syster han kommit hit från Norge för att bevittna det hela. Syrran och hennes pojkvän har lånat lägenheten här i huset och kom med flyg nu ikväll. Mamma skulle köra hem dem till oss och eftersom jag måste ner och öppna porten för dem ville jag veta när de skulle komma. När jag pratade med mamma tidigare idag sa hon att hon skulle komma halv sju. Brorsan skulle sova hos pappa och vi skulle äta middag hemma hos oss. Halv sju passade bra, då har inte skrutten somnat ännu och jag kan gå ner och öppna. När de inte kommit vid den utsatt tiden ringde jag och frågade var de höll hus. "Nej, det skulle nog dröja lite, snarare halv åtta..." Men då har Nico redan gått och lagt sig. Jag tänker inte lämna honom själv i lägenheten och jag tänker INTE väcka honom och bära med mig honom. Istället blev jag tvungen att kasta ner nyckelbrickan 5 våningar och hoppas på att den inte skulle gå sönder.

Nyckeln höll och de kom upp till vår lägenhet. Anledning till att de blivit så sena var att min bror plötsligt inte skulle sova hos pappa utan med mamma och hon hade varit tvungen att hämta upp honom inne i stan... Hon gör alltid så. Får för sig att ändra på någonting och struntar i att andra påverkas. Hon har alltid varit den man varit tvungen att ta hänsyn till, hon med sonen i rullstol. Nu är det vi som kan/ får/ måste göra som vi vill, vi med den lilla bebisen, och det accepteras inte riktigt från hennes håll. Hon blev nästan irriterad när jag sa att vi nog inte skulle ta med oss Nico till kyrkan i 1,5 timmar. Herregud, 1,5 timmar, JAG kommer bli rastlös! Konfirmationen börjar 11, insläppet 10.15. Hon tyckte vi skulle komma vid 10. Ehhhh, icke! Jag har inget behov av att sitta längst fram, snarare precis tvärtom. Det lät inte heller bra i min mors öron.

En stor anledning till att jag får krypningar i hela kroppen när mamma är hemma hos oss är för att hon far fram som en orkan och lämnar ett totalt kaos efter sig. Hemma hos henne är det alltid stökigt, men hon borde respektera att jag inte har det så. Hon använder glas, köksredskap och porslin som om de var i papp och ska slängas efteråt. Tyvärr ska de ju inte det - de ska diskas. Och det är jag som får göra det eftersom vi inte har någon diskmaskin :(

När vi kom hem från BB ville hon komma och bjuda oss på mat. Vi som var så upptagna med bebis och allt. Visst, tanken är jättefin, men jag visste redan innan hur det skulle bli. Hon kom med en korg och hade färdiga köttbullar med sig. Det enda som skulle göras var att koka potatis och fixa en sås. När hon var färdig såg man inte ytan på diskbänken längre. Den har nog aldrig varit så belamrad av grejer. Och det här ska jag sitta och titta på medan jag äter. Då kan jag inte slappna av och njuta av maten. Det enda jag tänker på är hur jävla mycket disk det är och att det kommer ta närmare en timme att fixa efteråt. När jag lagar mat hemma diskar jag alltid undan allt eftersom, just på grund av att vi inte har någon diskmaskin och begränsat med utrymme. Fy, blir irriterad bara jag tänker på det.

Måste gå och lägga mig snart, om jag ska hinna ladda batterierna inför ytterligare en dag i Ångestens tecken. Godnatt!


Amningspsyko(s)

Ytterligare en veckas studier avklarade och jag ligger fortfarande någorlunda i fas. Hade seminarium idag, något av det värsta jag vet egentligen, men det här var intressant! Lagar och författningar inom ämnena kvinnor och barn. Barndelen var helt okej, men kvinnodelen leddes av en mycket märklig tant. När vi låg inne på BB mötte vi flera amningsnazis, (säkert på grund av att vi hamnade på en amningsavdelning). Men idag satt jag öga mot öga med AmningsHitler själv. Hon började med att rätta tjejen som skulle berätta om amning - "Diar! Barnet DIAR!" Hela seminariegruppen blev helt spak. Vafan spelar det för roll om man säger "diar" eller "ammar", huvudsaken äv väl att det bli en diskussion i gruppen?! Sen lyckades hon få påståendet att "kvinnor som ammar samt deras barn har mindre risk att få cancer" till att låta som att "om man inte ammar ger man sitt barn cancer". Ganska stor skillnad... Man skulle göra precis ALLT för att kunna amma, pappans enda uppgift var att mamman skulle kunna amma, föräldraledigheten är till för att mamman ska kunna amma.

För övrigt upplyste hon om att alla som är allergiska eller intoleranta mot mjölk/ laktos i det här landet det på grund av välling. Dagen-efter-piller är förkastliga - man kan använda sig av säkra perioder istället (!?). Hade jag haft den här tanten som barnmorska hade jag inte bara bytt inom samma MVC, jag hade flyttat till en annan stadsdel.


V. 14

Man märker att man inte har lika mycket ledig tid när man tvingas veckouppdatera bloggen... Tur att veckan varit så bra så det är trevligt att göra det!

Måndag - Upprop/ registrering på skolan. Kändes bra. Hamnade i en okej grupp och snodde åt mig ett bra ämne att skriva ett arbete om. En i gruppen är ordentligt korkad, nåt måste vara fel på riktigt. Hamnar jag i samma grupp som henne nån gång kommer jag få psykbryt.

Tisdag - Fikade med Nina och Theo. Var kul att träffas IRL. Theo var så söt och duktig, inte alls lika tjurig som Nico var när han var lika gammal. Kom hem och "hittade" en 3:a som jag bokade. Åkte och spionerade på den och gick sen hem till C&E. De hade besök av T och skulle äta middag och spela kort.

Onsdag - Fyllde år! Åkte hem till C och fikade, även sambon kom förbi. Nico höll igång hela tiden och visade upp sin bästa sida. Åkte över till sambons syrra som skulle bara barnvakt medan vi skulle äta middag. Jag hade planerat att inte amma på ett dygn så jag åt både halloumi och tzatziki. Gud, vad gott det var!

Torsdag - Fick veta att vi får lägenheten om vi vill, måste svara innan måndag. Träffade mammagruppen och skulle gå långpromenad, men efter massa gnäll från uttråkade bebisar vände vi. Promenaden tog ändå nästan två timmar efter massa amningspauser, upplockning till bärsele osv. Nico uppförde sig exemplariskt! Jag blir så stolt. Förut var det alltid vi som hade alla "problemen", känns skönt att ha lite flyt för en gångs skull. Har alltid älskat Nico över allt annat, men det är först nu som jag kan njuta av honom och vårt nya liv till fullo. Jag kan vakna på morgonen och känna mig pigg och redo för dagens utflykter. BVC- tantens utlovade himmelrike har infunnit sig.


Fredag - Skola igen, en lång dag. Var ifrån skrutten nästan sju timmar och saknade honom massa. Han hade en mysig dag med sin pappa.
 

    
                 


Biblioteksinformationer kan vara något av det tråkigaste sättet att spendera dagar på. När programmen vi ska få lära oss inte ens fungerar och läraren står framme och mumlar för sig själv om att "såhär brukar det inte vara..." känns det om möjligt ännu mer som slöseri med tid. Blev tilldelad ett ämne inför ett seminarie på torsdag och jag slipper på så sätt en obligatorisk gruppträff på onsdag. Uppgiften ska handla om "insemination och IVF" och jag tänkte kolla lite på det när jag kom hem. Istället fastnade jag helt i det och är numera något av en expert inom ämnet.


Lördag - Världens finaste vårväder. Jag, sambon och Nico gick till Sickla och tog en fika. Nico fick ny leksak som han valde själv och satt och lekte med resten av dagen.



Han fick även ny mössa, jeans och strumpor från PoP. Sambon fick nytt TV- spel då han ville belöna sig själv för sitt "B" på en uppsats. Att han redan belönat sig för den när han blev klar och lämnade in den verkar han glömt... Jag blev utan nya ägodelar, men gladdes år mina solglasögon som jag fått i födelsedagspresent av sambon. Fick besök av sambons vän + fästmö. Fick ett helt Nalle Puh- set med tiger- mockasiner. Helt perfekt! Nu slipper han åka vagn i bara strumpor och slipper stela, tunga skor.

Nej, det är ingen vanlig dag...

Idag fyller jag år! Dagen började bra med frukost på sängen. Den fick jag igår kväll strax innan tio påminna sambon om. Det fanns ingenting hemma alls, hur hade han tänkt sig det? Jag gick upp med skrutten för en timme sedan och det ser ut som ett totalt bombnedslag på diskbänken. Sambon har återigen missförstått hur jag vill spendera min stora dag. Jag vill HA det diskat - inte diska själv! Fast eftersom vi igår tog en kvällsutflykt har han kanske inte haft så mycket tid på sig... Han får fram till lunch.

I övrigt sitter jag och är jättenervös för en annan studentlägenhet som vi har bokat. För 2000 kr extra/ månad får vi 56 kvm till samt ett rum till Nico. Den ligger jättenära släkt, vänner och jobb. Minussidan är att den är dyr, ligger på BV, området precis vid huset är inte så fint. Hmm, svårt! Det är nästan så att man önskar att vi inte får erbjudande om den så man slipper ta ett aktivt beslut. Å andra sidan har jag bestämt att jag ska bli en mer beslutsfattande person och inte så jäkla velig och ambivalent. Man kan fråga sig om det var rätt beslut att ta?!

RSS 2.0