Världens ände

Åh, vilka dagar det har varit. I förrgår kväll var Nicos allergigröt slut så han fick vanlig havregröt på kvällen, tillsammans med katrinplommonpuré. Han somnade precis som vanligt, men efter någon timme hördes konstiga ljud från sovrummet. Sambon sprang in och stackars bebisen låg och kräktes kaskadspyor omkring sig. Hela hans huvud, pyjamas, sängkläder... Allt var nerkladdat. Och det luktade riktigt kräks också, ingen sådan där man som mamma kan torka bort med en våtservett och glömma bort. In med ungen på toaletten, av med kläder, försöka tvätta av med tvättlappar... Fick användning av schampot min mamma köpt till honom, det behövdes mot lukten. Han var helt skakig, men inte mer påverkad än så. Lät honom sedan amma lite, men det kom upp som en fontän på en gång. Sjukt oroliga lade jag och sambon bebisen mellan oss i stora sängen. Det var nog den tidigaste kvällen för oss på bra länge.

Dagen efter (igår, fredag) var det så äntligen dags för besök på BVC. Av nattäventyren märktes ingenting så vi gick dit som planerat. Hade en hel lista med frågor om tänder, mat, allergier, eksem och sömn och fick bra svar på det mesta. Förutom sömnen - de förespråkar ju 5- minutersmetoden och jag tycker den känns lite obehaglig. Annars att försöka vänja honom av vid att ammas varje gång han vaknar på nätterna, hellre att pappan ger honom ersättning.

Han var 8025 g tung (en kurva ovanför medel), 64,5 cm kort (en kurva nedanför medel) och huvud 41,7 cm (en kurva nedanför medel). Av detta kan man dra slutsatsen att vi egentligen har en liten kille som är ett gäng hekton för tjock. Fast det är bara mysigt med bebishull (inte som mitt dallriga). Det är lite skillnad från när han var nyfödd, 3125 gram, så liten och ilsken...




Sprutorna gick bättre den här gången, inte lika mycket skrik... Och likt förra gången sov han massor resten av dagen och natten.

Han var däremot inte på strålande humör när han vaknade i morse. Var uppe och levde rövare från sju till åtta, sen sov han en tvåtimmars förmiddagslur och var fortfarande grinig när han vaknade. På eftermiddagen fikade vi med sambons vän med familj. Sen gick vi hem och fick spontanbesök av två av mina vänner. Så trevligt!

På apoteket försökte vi få tag på hans gröt, men en elak apotekstant upplyste oss om att den nog slutat produceras. Hon tipsade oss om ICA (?!). De flesta av deras mjölkfria gröter är ju sockrade, men vi hittade en (som visserligen var från 6 månader), men hellre det än att proppa honom full med tillsatt socker. Det kommer jag att behöva som mutor senare i hans liv!

Nu sitter jag och vattenstämplar bilder, bojkottar melodifestivalen och hjälper sambon med ihop-/ särskrivningar. Är alldeles mos i huvudet, skönt att inte babysimma imorgon...

Kommentarer
Postat av: Therese

Hej!

Kikar in lite för att se hur du har det! Längesen jag såg dig på vimedbarn nu. Hoppas allt är bra! Verkar vara lite krångel med sömnen.. ?

Har nyss skaffat en blogg jag med, kika gärna in!

Kram Therese och Henry

2009-03-15 @ 09:25:13
URL: http://www.minunderbaravarld.blogspot.com
Postat av: Nina

hejhej!

jo ja satt bänkad framför schlagern igår. upprörd som ja va.. hah. hela programmet sög ju verkligen. så trist. saknar den gamla goda tiden.. :P



ni verkar inte haft det så skoj med Nico. Fy så jobbigt då han vaknade kräkandes sådär. jag förstår att du vart orolig. fy fasen. å det där med mat utan socker etc verkar vara ganska så jobbigt att hitta. förstår inte att de måste sockra allt. skönt iaf att ni hitta en och hoppas att den funkar..



skönt oxå att han inte reagera lika mkt på sprutorna denna gång. ja hoppas vi får samma resultat som dig när det är dags för vår tur..



hoppas ni plaskar gott idag å att ni är pigg å glada hela bunten :D



när fyller du förresten år? min bror fyller år nästa månad och vi ska ha en fest åt honom. något som han inte vet. så ja kan inte skriva om det i bloggen. i fall att han halkar in där :P han blir oxå 25..



så skoj å ha fest. ja hoppas det går bra med all planering etc! :D



det går jätte bra med hunden. första dan vi kom hem så var han lite orolig och sprang vid mitt ben hela tiden då ja kom bärandes på theo. å när theo grät så pep han med. jätte orolig. men dagen efter så vart det ok igen. å sen dess har det gått jätte bra. han blir tom glad då vi kommer innanför dörren och springer direkt till theo å ska pussa :D så över förväntan. även om hund medför en massa extrajobb utöver att man ska vara mamma till lillsnutten med.. man orkar inte alltid..



hundar är lite som barn faktiskt. en jäkla massa mammandes. å alla reagerar olika. å ludde va ju min bebis innan theo kom. så han får ju inte lika mkt uppmärksamhet som förut. vilket värker i mitt hjärta. men ja försöker å gosa med honom så mkt ja kan..



heh jo tack. har varit många ggr inne på den ica´n.. å ja kan säga fre kvällar är inte roliga dem heller.. men då är det bara mest fullproppat!! usch nej det är ingen höjdare å handla ibland. å på dagarna så är den här ican fullproppad med pensionärer med rullatorer.. kan ju säga att det är köbildning överallt.. =/



oj det blev en del å läsa det här ser ja :D heh! =)



kram på er!

2009-03-15 @ 15:57:42
URL: http://modesida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0